Alu Color Alu Classic Alu Modern Alu Retro Alu Flex ST Breeze ST Flow ST Prime ST Wire ST Wire & ST Breeze
Levering
 • Altijd gratis bezorgd
 • Ontwerp en meet zelf
 • Op maat gemaakte relingen
€ 0
incl. btw & verzending
U heeft nog niets in uw winkelwagen gelegd!
Klik op de producten in het menu om ons aanbod te bekijken
Wij bieden:
 • Hoge kwaliteit
 • Hoge beschikbaarheid
 • Korte productietijd
 • Producten die op maat worden gemaakt
 • Gratis verzending

Postvrije reling

Fixpoints


Vloerbeugels


Aluminium rail


Vrij uitzicht door postvrije glazen reling

Postvrije glazen reling is onze exclusievere variant geheel zonder stijlen. De reling geeft het gevoel er te zijn maar zonder ruimte in te nemen, wat door velen gewaardeerd wordt.

Gevarieerde mogelijkheden

Wij bieden je de mogelijkheid om je postvrije reling op maat te maken. Glaskeuzes en de verschillende bevestigingsmogelijkheden geven je reling de uitstraling die je wenst.

De ontwerptool

In onze ontwerptool past je glazen reling zelf aan volgens je afmetingen en ontwerp je deze aan de hand van een aantal verschillende opties. Het creëren van je persoonlijke reling is eenvoudig. In de ontwerptool zie je zowel tekeningen als een 3D-model van je paalvrije glazen reling. Onze 3D-generator geeft je een unieke kans om je reling te zien voordat je deze bestelt. Als je je reling opslaat, kun je deze vervolgens openen op een andere computer, tablet of mobiel.

Installatie met bevestigingspunten, vloerbeugels of aluminium rail

Je kunt kiezen uit drie verschillende montagemethoden.

 • Fixpoints: Ronde puntbevestigingen in RVS (Ø45 mm) die het glas aan de buitenzijde van de ondergrond bevestigen.
 • Vloerbeugels: Elk glas is bevestigd aan twee aluminium vloerbeugels – aan de buitenkant of bovenop de ondergrond.
 • Aluminium rail: Het glas wordt bevestigd aan een eenvoudige rail die aan de buitenzijde of bovenop de vloer wordt geplaatst.

Postvrije reling met diverse bevestigingsmogelijkheden

Video-installatie-instructies zijn ook bij en je reling inbegrepen. De films zijn speciaal ontworpen voor jou en je reling en tonen de stappen die je doorloopt tijdens je installatie.

Kleurkeuze voor vloerbeugels en rail

Je kunt de vloerbeugels en de aluminium rail krijgen in onze standaardkleuren naturel (aluminium), wit, zwart of grijs met structuur. kies je voor een latei, dan kun je deze ook in elke RAL-kleur laten spuiten en wil je een aluminium latei dan wordt deze in dezelfde kleur gelakt.

Glas

De reling bestaat uit gehard en gelaagd glas, 12,76 mm met geslepen en gepolijste randen, waardoor het glas zeer sterk en duurzaam is. Gelaagd glas is twee glasplaten die aan elkaar zijn gelijmd met daartussen een plastic folie. Dit houdt het glas bij elkaar, zelfs als het breekt. Al ons glas voldoet aan de normen van de Woningstichting voor glazen relingen.

Met latei of zonder latei

Kies je voor een latei voor de paalloze reling, dan heb je de keuze uit aluminium, hout of RVS. Wij bieden houten lateien aan in eiken of teak. De bovendorpel wordt op het glas gelijmd (hout & aluminium) of vastgemaakt met een rubberen strip (roestvrij staal).

Het is ook mogelijk om een postvrije reling zonder latei te bestellen. Deze optie kan prettig zijn als je niet tegen de reling hoeft te leunen.

Technische informatie

Informatie technische details

Oppervlaktelaag 20 µm op de rail

Onze aluminium rails zijn geanodiseerd. Het is hetzelfde principe dat wordt gebruikt op de mast van een zeilboot, die bestand is tegen weer en wind.

Roestvrije bevestigingspunten

Voor montage aan de buitenzijde maken we gebruik van RVS bevestigingspunten. AISI 304 voor binnengebruik en AISI 316 voor buitengebruik.

Vloermontage

Vierkante palen van aluminium profiel met de afmetingen 50x50 mm en met een materiaaldikte van 2,5 mm. Het aluminium profiel is geanodiseerd met een oppervlaktelaag van 20 µm. Het is hetzelfde principe dat wordt gebruikt op de mast van een zeilboot, die bestand is tegen weer en wind.

12,76 mm gehard en gelaagd glas

Twee glasplaten van elk 6 mm met daartussen een plastic folie. Als het glas zou breken, zou het dankzij de plastic film nog steeds als één onderdeel in elkaar passen. Wordt geleverd met geslepen en gepolijste randen.

Glas selectie (kleur)

Bij het ontwerpen van je reling kies je ook het soort glas dat je wilt. Helder glas, grijs getint glas of opaalglas (matfolie tussen de ruiten die zorgt voor inkijkbescherming).

Aluminium latei

U-vormig aluminium profiel (20x30 mm) dat met lijm bovenop het glas wordt bevestigd. Oppervlaktelaag 20 µ.

RVS latei

RVS latei in AISI 304 of 316 afhankelijk van de omgeving waarin de latei wordt geplaatst. Wordt bovenop het glas bevestigd met een rubberen strip. Ø 42,4 mm.

Houten latei

Latei in onbehandeld licht eiken of teak, Ø 45 mm. Met lijm aan het glas bevestigd.

Hoeken

Voor elke hoek van de reling zijn details voor roestvrijstalen en aluminium balusters inbegrepen. Houten lateien worden handmatig gedraaid om een precieze pasvorm te garanderen.

Symmetrische secties

Wanneer je je afmetingen invoert in onze configurator, voer dan altijd de randmaten in op de plaats waar je de leuning wilt hebben. Onze configurator doet vervolgens de nodige aanpassingen. Voor en je reling passen we vervolgens de sectiematen aan zodat elke sectie aan de betreffende zijde even lang is. Wij passen de leuning daarom aan je maat aan en niet andersom.

Instelbare relinghoogte

In de configurator kies je de hoogte van je reling, 400-1100 mm gerekend vanaf de vloer tot aan de bovenkant van de reling. 1100 mm is volgens de normen van de Woningstichting dat leuningen op plaatsen moeten komen met valrisico hoger dan 3 meter.

Millimeter aangepast

Wanneer je je afmetingen invoert, willen we dat je dit in millimeters doet. Wij maken je reling tot op de millimeter nauwkeurig, zodat deze precies aansluit op de plek waar je deze wilt plaatsen.

Bovenop met rail

De rail wordt geleverd in lengtes tot 5000 mm. Mocht de lengte groter zijn, dan leveren we in meerdere delen zodat je reling symmetrisch wordt.

Buiten met rail

De rail wordt geleverd in lengtes tot 5000 mm. Mocht de lengte groter zijn, dan leveren we in meerdere stuks zodat je reling symmetrisch wordt.

Buiten met fixpoints

RVS bevestigingspunten die aan de buitenzijde worden gemonteerd met stokschroeven. Iets stabieler dan bovenop en neemt geen vloeroppervlak in beslag.

Schroef voor betonbevestiging Vloerbevestiging

kies je voor bevestiging op een betonnen ondergrond, dan worden hiervoor schroeven meegeleverd. De schroef is gemaakt van gehard staal en, in buitenomgevingen, ook oppervlaktebehandeld met Corrseal - Corrosiviteitsklasse C4. Goedgekeurd voor basismateriaal gescheurd beton, ongescheurd beton en geperforeerde dekken. Ook geschikt voor massieve baksteen, holle baksteen, massieve mexitebaksteen en natuursteen. Bij bevestiging in andere materialen dan hout of beton raden we je aan contact op te nemen met je plaatselijke bouwmarkt.

Schroef voor betonbevestiging met aluminium rail

kies je voor bevestiging op een betonnen ondergrond, dan worden hiervoor schroeven meegeleverd. Onze veiligheidsuitbreidingen zijn gemaakt van roestvrij staal voor gebruik buitenshuis of thermisch verzinkt voor gebruik binnenshuis. De schroef is 100 mm lang en wordt direct op het voorgeboorde gat gemonteerd met een inbussleutel (6 mm) die je uiteraard bij je bestelling wordt meegeleverd. Goedgekeurd voor basismaterialen gewapend beton, beton, massieve baksteen en natuursteen.

Latei met of zonder wandbevestiging

Als de latei vanaf een muur begint, kun je ervoor kiezen om de latei ook aan de muur te bevestigen. Dit kan zorgen voor een iets stabielere constructie.

Bevestiging bovenop

De voet wordt met 4 schroeven in de vloer verankerd.

Externe bijlage

De paal wordt verankerd met 2 schroeven aan de zijkant, direct tegen het verankeringsvlak.

Selecteerbare bevestigingshoogtes

Kies je voor montage aan de buitenzijde, dan krijg je ook de mogelijkheid om zelf de montagehoogte te kiezen. Je kunt de paal 350 mm of 250 mm naar beneden laten steken. Indien mogelijk heeft de grotere maat de voorkeur.

Alles zit bij je bestelling inbegrepen

De levering van ons bevat alles wat je nodig hebt voor de montage. Naast palen, glas en dwarsbalken worden ook alle schroeven, boren en bits en eventueel speciaal gereedschap meegeleverd. Als je een schroevendraaier, moersleutel, liniaal en een waterpas hebt, heb je eigenlijk niets anders nodig.

Montagevideo's en instructies

De video's tonen verschillende momenten als ondersteuning tijdens je installatie. Onze montagetips en video's worden per bestelling aangepast. Je ontvangt geen algemene beschrijvingen, deze zijn direct aangepast aan je specifieke bestelling.

Aluminium details

Palen of andere details in aluminium vragen om spaarzaam onderhoud. Mochten er toch vlekken ontstaan, dan volstaan meestal een mild reinigingsmiddel, water en een zachte doek. Gebruik geen producten met schurende eigenschappen, zuren of alkalische middelen.

Glas

Reinig de glasoppervlakken met raam- en spiegelreiniger samen met een zachte doek. Voor moeilijkere vlekken kan ontsmettingsalcohol worden gebruikt. Daarna weer schoonmaken met ruiten- en spiegelreiniger. Gebruik geen middelen met een schurende werking op glas.

Houten latei

Als de reling buiten moet worden geplaatst, raden we aan om de reling schoon te maken en vervolgens te schuren met fijn schuurpapier. Behandel de latei afhankelijk van de heersende omstandigheden met een impregneermiddel zoals houtolie of vergelijkbaar. Bij installatie binnenshuis is alleen reinigen en licht schuren vereist. Indien gewenst kan een behandeling met houtolie of iets dergelijks worden gedaan.

RVS latei

Aangezien roestvrij staal, ondanks de naam, niet bestand is tegen corrosie, moeten alle roestvrijstalen onderdelen 1 tot 3 keer per jaar worden onderhouden en gereinigd. Als de reling wordt geïnstalleerd in een omgeving dicht bij de zee, moet er mogelijk vaker worden gereinigd en behandeld. Reinig de oppervlakken met lauw water en een mild schoonmaakmiddel samen met een zachte doek.

A+-classificatie

Een balustrade met A+-classificatie is geschikt voor een maximale valhoogte van 13 meter. Onze balustrades met A+-classificatie zijn ten minste bestand tegen een lijnbelasting van 1kN/m en wanneer de balustrade is voorzien van glas, is dit veiligheidsglas van de hoogste klasse 1(B)1 dat in geval van breuk, letsel voorkomt.

A-classificatie

Een balustrade met A-classificatie is geschikt voor een maximale valhoogte van 13 meter. Onze balustrades met A-classificatie zijn ten minste bestand tegen een lijnbelasting van 0,6 kN/m en wanneer de balustrade is voorzien van glas, is dit veiligheidsglas van de hoogste klasse 1(B)1 dat in geval van breuk, letsel voorkomt.

B-classificatie

Balustrades met B-classificatie zijn geschikt voor een maximale valhoogte van 1 meter. Onze balustrades met B-classificatie zijn ten minste bestand tegen een lijnbelasting 0,6 kN/m en wanneer de balustrade is voorzien van glas, is dit veiligheidsglas van de hoogste klasse 1(B)1 dat in geval van breuk, letsel voorkomt.

C-classificatie

Balustrades met C-classificatie zijn geschikt voor gebruik op de begane grond. Wanneer de reling is voorzien van glas, is dit veiligheidsglas dat in geval van breuk, letsel voorkomt.

Instructievideo’s

Hieronder zie je clips van enkele van onze montagevideo’s. Wanneer je je bestelling hebt geplaatst, ontvang je links naar video’s die laten zien hoe je de reling kun opzetten met de details die je zojuist hebt gekozen. Je kunt hier ook onze populairste films vinden.

Sluiten

Kies land van levering

De prijzen voor de artikelen in uw winkelwagen worden gewijzigd wanneer u van land wisselt.

Levering: