Alu Color Alu Classic Alu Modern Alu Retro Alu Flex ST Breeze ST Flow ST Prime ST Wire ST Wire & ST Breeze
 • Altijd gratis bezorgd
 • Ontwerp en meet zelf
 • Op maat gemaakte relingen
€ 0
incl. btw & verzending
U heeft nog niets in uw winkelwagen gelegd!
Klik op de producten in het menu om ons aanbod te bekijken
Wij bieden:
 • Hoge kwaliteit
 • Hoge beschikbaarheid
 • Korte productietijd
 • Producten die op maat worden gemaakt
 • Gratis verzending

Alu Sense – glasbalustrade met focus op design

Alu Sense – glasbalustrade

Onze nieuwste innovatie, Alu Sense, vertegenwoordigt een innovatieve benadering van moderne glasbalustrades.

Afgeronde zuilen zonder klembevestigingen creëren een balustrade met focus op design.

Met elegant afgeronde aluminium zuilen tillen we het uiterlijk van de glasbalustrade naar een geheel nieuw niveau. Door de klembevestigingen te elimineren, hebben we een minimalistische glasbalustrade gecreëerd waarin het glas geïntegreerd is in de zuilen. Dit resulteert in een esthetisch aantrekkelijk en strak ontwerp met de mogelijkheid van grote glasoppervlakken (max cc 1500 mm) die het uitzicht optimaliseren.

 • Veiligheid: De glaspanelen bieden een veilige balustrade zonder het uitzicht te belemmeren.
 • Esthetiek: Het minimalistische ontwerp en het brede scala aan kleuren zorgen voor een stijlvolle en uniforme ontwerpesthetiek.
 • Duurzaamheid: De aluminium zuilen zijn onderhoudsvrij en gaan lang mee zonder te roesten of hun kleur te verliezen, wat klanten een langetermijninvestering biedt.
 • Eenvoudige installatie: Ons product wordt geleverd met eenvoudige montage-instructies om de installatie zo soepel mogelijk te laten verlopen voor de klanten.

De afgeronde zuilen zijn niet alleen functioneel maar ook een esthetische versterking van het algehele uiterlijk van de balustrade. Deze unieke combinatie van vorm en functie zorgt ervoor dat de glasbalustrade harmonieus opgaat in de omgeving en tegelijkertijd een veilig en vrij uitzicht biedt.

Het past perfect in zowel moderne als traditionele huisomgevingen. Bovendien bieden we een eenvoudig montageproces met montagevideo’s voor elke stap in het proces.

 

Keuzemogelijkheden met nadruk op kleur

Alu Sense biedt u de mogelijkheid om de kleur van de zuilen te kiezen, zodat deze goed harmonieert met het huis en de omgeving. De zuilen zijn verkrijgbaar in standaardkleuren natuur (aluminium) en elke gewenste RAL-kleur.

Design met de focus op veiligheid

Onze glasbalustrades worden altijd geleverd met veilig en gelamineerd glas van 8,76 mm dik met geslepen en gepolijste randen. Gelamineerd glas bestaat uit twee glasplaten met een plastic film ertussen, waardoor het glas bij elkaar blijft, zelfs als een van de platen breekt. U kunt kiezen tussen helder glas of gekleurde lamellen in grijs of opaal (gekleurde of geëtste folie tussen de glasplaten).

Als u de balustrade gaat monteren in een omgeving waar deze wordt blootgesteld aan herhaalde externe belastingen, kunt u kiezen voor gehard en gelamineerd glas. U kunt ook de hoogte van de balustrade kiezen (800-1100 mm). Alle keuzes worden direct gemaakt in ons ontwerptool.

Beställ Alu Rund online - via dator, surfplatta eller mobil

Gemakkelijk aan te passen en te bestellen in ons ontwerptool

In het ontwerp- en besteltool vult u uw afmetingen in en kiest u details naar eigen smaak. U ziet de glasbalustrade zowel in 3D als op tekening, zodat u er volledig zeker van kunt zijn hoe het eruit zal zien voordat u bestelt. Als u uw balustrade opslaat, kunt u op elk moment opnieuw inloggen en afmetingen of detailkeuzes aanpassen. U kunt ook de offerte naar uw e-mailadres laten sturen, zodat u eenvoudig verschillende balustrades kunt vergelijken of binnen het gezin kunt bespreken.

Montage

Deze aluminium balustrade is relatief eenvoudig te monteren, en we leveren alles mee wat u nodig heeft in de vorm van schroeven, bits, enz. Bekijk de maatsjablonen voor informatie over hoe de zuilen in hoeken en bij eindstukken moeten worden geplaatst. Nadat u uw balustrade heeft besteld, ontvangt u ook montageadvies in zowel tekst als video, dat alle stappen behandelt die u doorloopt bij het plaatsen van de balustrade.

CE-gemarkeerde balustrade

Onze aluminium balustrades zijn CE-gemarkeerd volgens EN 1090-1. Meer informatie over de CE-markering.

Technische informatie

Informatie technische details

CE gemarkeerde palen

De palen zijn getest met bevestiging boven en buiten op houten ondergronden en zijn bestand tegen een belasting van 0,5 kN/m

Oppervlaktelaag 20 µm

Onze aluminium profielen zijn geanodiseerd. Het is hetzelfde principe dat wordt gebruikt op de mast van een zeilboot, die bestand is tegen weer en wind.

8,76 mm gelaagd glas

Twee glasplaten van 4 millimeter met daartussen een plastic folie. Als het glas zou breken, zou het dankzij de plastic film nog steeds als één onderdeel in elkaar passen. Wordt geleverd met geslepen en gepolijste randen.

8,76 mm gehard gelaagd glas

Dezelfde constructie als ons standaard gelaagd glas, maar dan met twee geharde glasplaten. We raden dit glas aan voor omgevingen waar de reling kan worden blootgesteld aan herhaalde externe spanningen. Wordt geleverd met geslepen en gepolijste randen.

Glas selectie (kleur)

Bij het ontwerpen van je reling kies je ook het soort glas dat je wilt. Helder glas, grijs getint glas of opaalglas (matfolie tussen de ruiten die zorgt voor inkijkbescherming).

Glasstrip in aluminium

U-vormig aluminium profiel (14x12 mm) werd met lijm bovenop het glas bevestigd. Oppervlaktelaag 20 µ.

Symmetrische secties

Wanneer je je afmetingen invoert in onze configurator, voer dan altijd de randmaten in op de plaats waar je de leuning wilt hebben. Onze configurator doet vervolgens de nodige aanpassingen. Voor en je reling passen we vervolgens de sectiematen aan zodat elke sectie aan de betreffende zijde even lang is. Wij passen de leuning daarom aan je maat aan en niet andersom.

Instelbare relinghoogte

In de configurator kies je de hoogte van je reling, 800-1100 mm gerekend vanaf de vloer tot aan de bovenkant van de reling. 1100 mm is volgens de normen van de Woningstichting dat leuningen op plaatsen moeten komen met valrisico hoger dan 3 meter.

Millimeter aangepast

Wanneer je je afmetingen invoert, willen we dat je dit in millimeters doet. Wij maken je reling tot op de millimeter nauwkeurig, zodat deze precies aansluit op de plek waar je deze wilt plaatsen.

Volledige sets

De levering van ons bevat alles wat je nodig hebt voor de montage. Naast palen, glas en dwarsbalken worden ook alle schroeven, boren en bits en eventueel speciaal gereedschap meegeleverd. Als je een schroevendraaier, moersleutel, liniaal en een waterpas hebt, heb je eigenlijk niets anders nodig.

Montagevideo's en instructies

De video's tonen verschillende momenten als ondersteuning tijdens je installatie. Onze montagetips en video's worden per bestelling aangepast. Het zijn dus geen algemene omschrijvingen, maar direct aangepast aan je specifieke bestelling.

Bevestiging bovenop

De voet wordt met 3 schroeven in de vloer verankerd.

Schroef voor houtbevestiging

kies je voor bevestiging op een houten ondergrond, dan worden hiervoor schroeven meegeleverd. De schroef is gemaakt van gehard staal en, in buitenomgevingen, ook oppervlaktebehandeld met Corrseal - Corrosiviteitsklasse C4. De schroef is voorzien van een freesgroef langs de steel en één op de punt. Dit betekent een zeer laag inschroefmoment in hardere houten materialen en minimaliseert scheuren.

Schroef voor betonbevestiging

kies je voor bevestiging op een betonnen ondergrond, dan worden hiervoor schroeven meegeleverd. De schroef is gemaakt van gehard staal en, in buitenomgevingen, ook oppervlaktebehandeld met Corrseal - Corrosiviteitsklasse C4. Goedgekeurd voor basismateriaal gescheurd beton, ongescheurd beton en geperforeerde dekken. Ook geschikt voor massieve baksteen, holle baksteen, massieve mexitebaksteen en natuursteen. Bij bevestiging in andere materialen dan hout of beton raden we je aan contact op te nemen met je plaatselijke bouwmarkt.

Aluminium details

Palen of andere details in aluminium vragen om spaarzaam onderhoud. Mochten er toch vlekken ontstaan, dan volstaan meestal een mild reinigingsmiddel, water en een zachte doek. Gebruik geen producten met schurende eigenschappen, zuren of alkalische middelen.

Glas

Reinig de glasoppervlakken met raam- en spiegelreiniger samen met een zachte doek. Voor moeilijkere vlekken kan ontsmettingsalcohol worden gebruikt. Daarna weer schoonmaken met ruiten- en spiegelreiniger. Gebruik geen middelen met een schurende werking op glas.

A+-classificatie

Een balustrade met A+-classificatie is geschikt voor een maximale valhoogte van 13 meter. Onze balustrades met A+-classificatie zijn ten minste bestand tegen een lijnbelasting van 1kN/m en wanneer de balustrade is voorzien van glas, is dit veiligheidsglas van de hoogste klasse 1(B)1 dat in geval van breuk, letsel voorkomt.

A-classificatie

Een balustrade met A-classificatie is geschikt voor een maximale valhoogte van 13 meter. Onze balustrades met A-classificatie zijn ten minste bestand tegen een lijnbelasting van 0,6 kN/m en wanneer de balustrade is voorzien van glas, is dit veiligheidsglas van de hoogste klasse 1(B)1 dat in geval van breuk, letsel voorkomt.

B-classificatie

Balustrades met B-classificatie zijn geschikt voor een maximale valhoogte van 1 meter. Onze balustrades met B-classificatie zijn ten minste bestand tegen een lijnbelasting 0,6 kN/m en wanneer de balustrade is voorzien van glas, is dit veiligheidsglas van de hoogste klasse 1(B)1 dat in geval van breuk, letsel voorkomt.

C-classificatie

Balustrades met C-classificatie zijn geschikt voor gebruik op de begane grond. Wanneer de reling is voorzien van glas, is dit veiligheidsglas dat in geval van breuk, letsel voorkomt.